sâmbătă, 19 decembrie 2009

Sa daruim o zi de Craciun familiilor nevoiase

Se apropie cu pasi repezi Craciunul. Nu-mi vine sa cred ca mai sunt doar 7 zile pana la sarbatoarea Nasterii Domnului, prilej de bucurie si de multumire.
Dar, oare in casele oamenilor saraci va fi bucurie si multumire deplina ?
In casele in care copiii nu vor primi nimic de la Mos Craciun, oare colindele vor reusi sa acopere tristetea lor ? Din pacate, raspunsul nu poate fi pozitiv.
Insa exista oameni care gasesc solutii. Parintele paroh al Bisericii Sf. Gheorghe - Capra s-a gandit ca putem sa ne mobilizam si sa incercam sa oferim cate un pachet cu cele necesare mesei de Craciun familiilor defavorizate din parohie. Si a lansat un apel catre noi, cei care putem sa ne lipsim de cativa banuti.
Apel pe care il fac si eu catre toti cei care ma viziteaza:
Va rog sa nu-i uitati pe cei care nu au. Incercati sa fiti alaturi de familiile sarace, de batranii si copii care nu vor avea de Craciun ce pune pe masa. Sa daruiti putin din ceea ce aveti si impreuna sa reusim sa daruim o zi de Craciun celor care sunt incercati de viata. Si ei sunt tot oameni !

Explicatie

Nu am mai scris demult si vreau sa spun de ce nu am mai facut-o. Pentru ca cineva drag mie mi-a spus ca nu e bine. Ca nu e bine ca atunci cand ajuti pe cineva sa faci public ajutorul dat. Ca seamana cumva cu mandria. Iar mandria nu are ce cauta alaturi de milostenie. M-a pus pe ganduri si o perioada nu am mai postat nimic. Dar, mi-am dat seama ca singura nu voi reusi. Mi-am dat seama ca este nevoie de comunicare pentru ca oamenii sa afle, sa stie ca cineva, undeva, are o nevoie. Care poate fi rezolvata, dar numai daca se afla despre ea.
Asa ca m-am hotarat sa revin si sa scriu. Despre cei care au nevoie de ajutor, dar si despre cei care-l ofera.
Tuturor celor care imi cititi randurile, va cer iertare pentru indrazneala de a va ruga sa ma ajutati, dupa cum puteti fiecare, in realizarea acestei dorinte. Puteti sa cereti ajutor sau sa-l oferiti. Important este sa comunicam. Sa transmitem si altora ceea ce noi cunoastem. Adica sa inmultim faptele bune.
Asa sa ne ajute bunul Dumnezeu !

Multumesc !

Tuturor oamenilor buni care m-au ajutat sa le ofer un Craciun imbelsugat celor trei copii pe care i-am "adoptat" in urma cu multi ani:
Cameliei, care s-a straduit (desi are si ea probleme si este departe de tara) sa le trimita copiilor hainute, incaltaminte, ghiozdane, caiete, dulciuri, jucarii, obiecte de igiena. Prietenei mele din liceu, care in afara de faptul ca le-a cumparat copiilor brad si ornamente, a avut curajul sa se lupte cu nametii si sa-si puna masina la dispozitia mea, pentru a face cumparaturile necesare si a le transporta apoi copiilor. Lilianei pentru efortul de a aduce la cunostinta cat mai multor persoane situatia copiilor si astfel sa reuseasca sa stranga multe jucarii, hainute, dulciuri, banuti care sa fie daruite acestor copii.

Sunt persoane obisnuite, dar in acelasi timp, deosebite. Care stiu sa inmulteasca faptele bune. Care merita tot respectul meu.