duminică, 27 noiembrie 2011

“Omule, tu te transformi în ceea ce iubeşti: în Dumnezeu, dacă tu Îl iubeşti pe Dumnezeu; în pământ, dacă tu iubeşti doar pământul”

E ziua Domnului. Duminică, 27 noiembrie 2011.
La Sfânta Liturghie de azi se citeşte Evanghelia după Luca 18, 18-27:
Şi L-a întrebat un dregător, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să moştenesc viaţa de veci? Iar Iisus i-a zis: Pentru ce Mă numeşti bun? Nimeni nu este bun, decât unul Dumnezeu. Ştii poruncile: Să nu săvârşeşti adulter, să nu ucizi, să nu furi, să nu mărturiseşti strâmb, cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta. Iar el a zis: Toate acestea le-am păzit din tinereţile mele. Auzind Iisus i-a zis: Încă una îţi lipseşte: Vinde toate câte ai şi le împarte săracilor şi vei avea comoară în ceruri; şi vino de urmează Mie. Iar el, auzind acestea, s-a întristat, căci era foarte bogat. Şi văzându-l întristat, Iisus a zis: Cât de greu vor intra cei ce au averi în împărăţia lui Dumnezeu! Că mai lesne este a trece cămila prin urechile acului decât să intre bogatul în împărăţia lui Dumnezeu. Zis-au cei ce ascultau: Şi cine poate să se mântuiască? Iar El a zis: Cele ce sunt cu neputinţă la oameni sunt cu putinţă la Dumnezeu (Luca 18, 18-27).
Dumnezeiasca Evanghelie a acestei duminici este aceeaşi cu cea ascultată în Duminica a XII-a dupa Rusalii - 04 septembrie 2011, cu unele mici deosebiri. Astăzi este redată de Sfântul Evanghelist Luca, după ce în Duminica a XII-a a fost redată de Sfântul Evanghelist Matei (XIX, 16-26).
Doamne, ce să fac?”  
O întrebare pe care toţi ar trebui să ne-o punem înaintea Domnului. Şi nu doar să punem această întrebare, ci şi să privim numai în direcţia pe care El ne-o arată, fără să mai zăbovim uitându-ne în urmă, după cele atât de trecătoare şi inutile în ceasul decisiv al vieţii noastre. Să privim spre veşnicia Iubirii lui Dumnezeu! Aceea este adevărata bogăţie la care să râvnim.
“Eu sunt Calea, Adevarul şi Viaţa!” Mai greu este să şi înţelegem mereu că acesta este singurul drum……(Sursa aici - Doamne, ce să fac?)

Un comentariu:

 1. Buna seara,
  Ma iertati ca va deranjez dar vin cu rugamintea la d-voastra sa sustineti proiectul pe care l-am inceput "Sa fim oameni..."( http://safimoameni.blogspot.com/) .Doresc sa puneti un banner pe blogul d-voastra.
  Va multumesc pentru intelegere!
  Impreuna putem schimba vieti
  Astept raspunsul d-voastra la pagina de e-mail placintavlad@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere